Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

18 серпня, 00:00

Український дах для Молдови

Український виробник будівельних матеріалів для дахів і фасадів — компанія «ТПК» (Київ) — відкрила свою філію в Кишиневі (Молдова). Директором філії став Павло Сугак. «Динаміка розвитку будівельного ринку Молдови, насамперед Кишинева як ділового й фінансового осередку країни, вплинула на прийняття рішення про відкриття філії. Крім того, його географічне розташування дозволяє компанії працювати з філією в Кишиневі так само, як з будь-яким українським представництвом «ТПК», — цитує прес-служба директора департаменту експорту компанії Євгена Ігумнова. У поточному році в планах компанії відкриття ще однієї філії в Казахстані.

Солодкі горизонти

Один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні ЗАТ «Крафт Фудз Україна» до кінця року відкриє представництво в Білорусі. За словами голови правління компанії Юрія Логуша, відкриття представництва дозволить компанії отримувати якісну інформацію про білоруський ринок, його потенціал, краще розуміти потреби й смаки споживачів, мати можливість співробітничати з владою та державними установами, мати необхідні умови для розвитку компанії. Раніше поставки продукції до цієї країни вже здійснювалися, але через дистриб’юторів. Наразі «Крафт Фудз Україна» має представництво в Молдові. Компанія також здійснює активний експорт продукції до Грузії, Вірменії, Азербайджану й Росії.

Кредитний бум

Українські агропромислові підприємства станом на середину серпня 2007 року залучили 7,8 млрд. грн. кредитів комерційних банків, в тому числі на пільгових умовах — 4,5 млрд. грн. За словами міністра аграрної політики України Юрія Мельника, аграріям вже виділено 268 млн. грн. з держбюджету на часткову компенсацію процентних ставок за банківськими кредитами. Однак з цієї квоти використано лише 129 млн. грн., уточнив він. Загалом, на фінансову підтримку АПК з держбюджету за сім місяців поточного року уряд виділив 2,1 млрд. грн. і ще 1,9 млрд. грн. збирається направити до кінця року.

Мобільне зростання

На 0,4% в липні цього року в порівнянні з червнем збільшилася кількість абонентів ВАТ «Мобільні Телесистеми» (МТС) і на 14,1% — в порівнянні з липнем 2006 року. Консолідована абонентська база оператора й його дочок на 31 липня становила 74,99 млн. осіб проти 74,67 млн. осіб у кінці червня. У Росії МТС підключила 190 тис. абонентів, в Україні — 20 тис., в Узбекистані — 90 тис., в Туркменії — 10 тис., в Білорусі — 70 тис.

Метро по частинах

До кінця року Білорусь отримає в своє розпорядження чотири тунельних ескалатори від Крюковського вагонобудівного заводу (Кременчук Полтавської обл.). Українська сторона зобов’язана їх поставити згідно з виграним тендером. Вартість замовлення наразі не уточнюється. За словами директора інструментального заводу КВБЗ Миколи Денисенка, монтаж ескалаторів спільними зусиллями білоруських і українських фахівців планується почати в червні 2008 року. Прес-служба заводу також зазначає, що згідно з попередніми домовленостями, білоруси також збираються підписати довгострокове замовлення на виготовлення вузлів і деталей для метрополітену до 2011 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати