Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

16 серпня, 00:00

Додемісія для модернізації

ЗАТ «Виробниче об’єднання «Конті» (Донецьк) збільшить статутний фонд у 11,8 разу, або на 41,4 мільйона гривень — до 45,237 мільйона гривень шляхом додаткової емісії акцій. Як повідомляє підприємство, рішення про збільшення статутного фонду акціонери ЗАТ прийняли на загальних зборах на початку серпня. Розміщення акцій додаткового випуску заплановане на листопад поточного року. Прості іменні акції будуть випущені в документарній формі номінальною вартістю десять гривень. Емісія акцій проводиться з метою залучення додаткових коштів для реалізації інвестиційних проектів із модернізації виробництва, будівництва й експлуатації нового виробничого корпусу.

Передумав інвестувати

Провідна угорська банківська група OTP Bank відмовилася від купівлі «ТАС-Коммерцбанка» (Київ), припинивши відповідні переговори, й вирішила зосередитися на розвитку «Райффайзенбанк Україна» (РБУ, Київ), операцію з купівлі якого за 650 мільйонів євро вона завершить у четвертому кварталі 2006 року. Як пояснив заступник голови банку Ласло Вольф (Laszlo Wolf), відмова від продовження переговорів про придбання «ТАС-Коммерцбанку» пояснюється рішенням OTP про те, що придбання РБУ дає кращі можливості для зростання, а його розвиток є кращим варіантом за інвестування в інші банки.

«Томатні» гектари

Фермерське господарство «Інтегровані агросистеми», яке представляє інтереси ТОВ «Сандора» (м. Миколаїв), орендувало паї землевласників на території Чорноморської сільської ради (Херсонська обл.) і підготувало ґрунти на площі 74 га для вирощування томатів із застосуванням системи краплинного зрошування. Як повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на землях колишнього радгоспу «Дніпровський» фермерському господарству «Інтегровані агросистеми» також передана в оренду земельна ділянка площею 63,75 га терміном на 49 років. На території орендованої ділянки вже нинішнього року планується почати будівництво підприємства з переробки томатів. У майбутньому завод планує розширити засіяну площу томатів до двох тисяч гектарів.

Народження нового банку

Національний банк України (НБУ) зареєстрував ЗАТ «Акціонерний комерційний банк Конкорд» (Дніпропетровськ). Банк отримав посвідчення Нацбанку України про внесення в Державний реєстр банків №308 від 7 серпня 2006 року, як повідомляє правління банку «Конкорд». Антимонопольний комітет України у лютому поточного року дозволив ЗАТ «Енергія Девелопмент» і ЗАТ «Альфа Інвест» створити новий банк.

Турецькі зірки

Компанія «Ерен Лтд» планує побудувати в Україні мережу трьохзіркових готелів, а також один готель класу «П’ять зірок». Як повідомляє президент турецької компанії Ерен Еркан, передбачається, що готелі розміщуватимуться в південному регіоні України й Криму й будуть орієнтовані на обслуговування турецьких туристів в Україні.

Проект знаходиться на самому початку розробки. Еркан зазначив, що будувати готелі доручено турецьким компаніям, але водночас розглядатимуться й пропозиції українських компаній. Усього, за його словами, турецькі бізнесмени збираються інвестувати в Україну до 2012 року майже $15 мільярдів.

Кредит на рефрижератори

Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) може виділити судноплавній компанії «Південрефтрансфлот» (Севастополь) кредит на $27 мільйонів для часткового фінансування споруди або купівлі п’яти сухогрузів дедвейтом 5000 тонн. Загальна вартість проекту становить $57 мільйонів. Як повідомляє ЄБРР, рада директорів планує розглянути цей проект 3 жовтня 2006 року.

Компанія «Південрефтрансфлот» спеціалізується на міжнародному транспортуванні рефрижераторних вантажів, комерційному й технічному управлінні флотом, комерційній риболовлі й переробці морепродукції.

Оновлюється склозавод

ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України» (Укрексімбанк, Київ) надав ЗАТ «Лисичанський склозавод «Пролетар» (Луганська обл.) кредит на 4,851 мільйона гривень ($960,6 тисяч). Кошти надійшли 4 серпня 2006 року (відповідна кредитна угода укладена 30 вересня 2005 року). Кредит наданий на 48 місяців під 10,35% річних. 31 липня склозавод уже отримав кредит на 4,7 мільйона гривень (930 тисяч доларів) від Укрексімбанку в рамках усе тієї ж кредитної угоди.

А прибуток усе збiльшується...

Чистий прибуток ВАТ «Укрнафта» за перше півріччя 2006 року становила 1 мільярд 133,8 мільйона гривень — на 55,7% (на 405,6 мільйона гривень) більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба «Укрнафти». Крім того, прибуток компанії в січні-червні поточного року зріс на 79% порівняно з січнем-червнем 2005 року — до 6 мільярдів 327,5 мільйона гривень, чистий прибуток — на 71,5%, до 4 мільярда 177,4 мільйона гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати