Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Криза «з’їдає» кадри

За останні 5 років 40% офісних працівників змінили роботу
14 березня, 12:12
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Економічна криза останніх 5-ти років спровокувала масштабні скорочення кадрів в українській економіці. За даними опитування дослідницького центру міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, 40% працівників змінили місце роботи, при цьому трохи менше половини з них потрапили під скорочення.

«У період 2008—2009 років зберегти свої робочі місця вдалося лише половині «білих комірців»...» — сказано  в підсумках дослідження. Найчастіше у період кризи працівники йшли з компаній не з власної волі. Так, 44% із тих, хто встиг за період кризи змінити місце роботи, потрапили під скорочення, 37% — були змушені подати заяву на звільнення з тієї причини, що їх перестали влаштовувати умови праці. Тільки один із п’яти офісних працівників звільнився, отримавши більш цікаву пропозицію від роботодавця.

Втім, попри певну стабілізацію ситуації в Україн, «кризові спогади» все ще не дають українцям спати спокійно.»Як виявилось, 5 років — це недостатній термін для того, щоб економіка змогла повністю оговтатися від наслідків економічної кризи. І хоча кількість нових пропозицій роботи та рівень конкуренції на ринку праці повернулися на докризовий, але якість вакансій змінилась. Поряд із матеріальними труднощами криза «подарувала» українцям невпевненість у завтрашньому дні. І якщо, згідно з оцінками експер тів, уже за підсумками 2012 року офіційна заробітна платня в доларовому еквіваленті трохи перевищила докризову (у порівнянні з 2007 роком), то психологічний дискомфорт і відчуття глибокого розчарування нікуди не поділися», — підсумовують  експерти міжнародного  кадрового порталу. До того ж, внутрішня дестабілізація в Україні також змушує нервувати ринок праці та роботодавців. Від подальшого розвитку цих подій залежить, чи  відбудеться посилення тенденції скорочення кількості зайнятих у країні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати