Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пістолет «Укрнафти» «стріляє» по 2,99

Й інші нафтопродукти на її АЗС найдешевші в країні
16 квітня, 00:00
НИНІШНЯ СИТУАЦІЯ, КОЛИ АЗС «УКРНАФТИ» ПРАКТИЧНО РЯТУЮТЬ РИНОК ВІД СПЛЕСКУ НАФТОВИХ ЦІН, МОЖЛИВО, ПРИЗВЕДЕ ДО АКТИВІЗАЦІЇ ЗУСИЛЬ ЩОДО СТВОРЕННЯ ВЕРТИКАЛЬНО ІНТЕГРОВАНОЇ НАФТОВОЇ КОМПАНІЇ / ФОТО НАДАНЕ ВАТ «УКРНАФТА»

Президент України Віктор Ющенко вважає, що причин для підвищення цін на нафтопродукти немає, за винятком «корпоративних домовленостей». У четвер він заявив: «Мене дуже непокоїть, що відбувається з цінами на нафтопродукти. Це не відповідає жодному з чинників, які виникли в останні дні на ринку сирої нафти. Немає причин для такої реакції, крім корпоративних, очевидно, домовленостей». З цiєю позицiєю згодний i уряд, який розробив спiльно з «Укрнафтою» механiзм зниження роздрiбних цiн.

Ця найбільша українська нафтовидобувна компанія того ж дня знизила роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо у власній мережі автозаправних станцій. Як повідомили «День» в прес-службі компанії, 14 квітня, щоб підтримати зусилля уряду, направлені на стабiлiзацiю ринку та забезпечення сільгоспвиробників нафтопродуктами за прийнятними цінами, «Укрнафта» вжила заходів для зниження цін на нафтопродукти. З четверга на АЗС «Укрнафти» дизпаливо реалізується за ціною 2,75 грн. за літр, бензин А-95 — по 2,99 грн. за літр, А-92 — по 2,95 грн. за літр, А – 80 — по 2,85 грн. за літр.

На сьогодні у власності компанії фактично знаходиться 391 АЗС. 316 із них реалізовують нафтопродукти компанії. В Антимонопольному комітеті знаходяться заявки на купівлю ще 75 станцій.

Крім того, 14 квітня «Укрнафта» виставила на спеціалізований біржовий аукціон №13 iз продажу нафтопродуктів на Українській аграрній біржі 15 тисяч тонн дизельного пального за ціною 2400 грн. за тонну та 15 тисяч тонн бензину марки А – 80 за ціною 2800 грн. за тонну. Про проведення аукціону було повідомлено ЗМІ та облдержадміністрації.

Напередодні міністр палива й енергетики України Іван Плачков сказав: «Усі власні ресурси з української нафти переробляються, й ми здійснюємо інтервенцію світлих нафтопродуктів на власну мережу АЗС «Укрнафти», де ціни на всі нафтопродукти не перевищуватимуть 3 грн. за літр», — і це, на його думку, допоможе стабілізувати цінову ситуацію на ринку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати