Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Спідниці з Полісся носять європейки

24 березня, 00:00
Українки ж чомусь ігнорують вітчизняний одяг Валерій КОСТЮКЕВИЧ, "День"

Новоград-Волинська швейна фабрика "Леся", що на Житомирщині, понад 90 відсотків із майже 500 тисяч одиниць продукції щорічно надсилають на експорт.

Майже 80 відсотків із цього експорту становлять жіночі спідниці, але на підприємстві також шиють із вовни, віскози та інших тканин - брюки, блузи, жилети - для німкень, француженок, італійок та ін. Українські ж, а особливо житомирські модниці, поскаржилася нашій газеті начальник планового відділу фабрики Віра Медведєва, чомусь не поспішають підкреслювати красу своїх стегон новоград-волинськими спідницями - не зважаючи на вельми доступні ціни, які коливаються в межах від семи до 15 гривень, і високу якість. В Україні попит на них вельми обмежений. Мабуть, базарний турецький та китайський ширвжиток їм більше до вподоби.

До речі, щодо якості: продукція фабрики претендувала на отримання 9 березня у Женеві Міжнародного Призу "За Кращу Торгову Марку" (збережено написання засновників. - Авт.). Ця нагорода вручається щорічно Клубом Лідерів Торгівлі. Проте вважаючи зайвою розкішшю заплатити за візит у Швейцарію і приз $3700, керівники фабрики від поїздки до Женеви, а разом із цим і від призу, відмовилися. Хоча президент клубу Арсеніо Ардо Родрігес у своєму листі "заспокоїв" їх, що у разі погіршення якості спідниць та іншої продукції ці гроші їм повернуть.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати