Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Велика приватизація». Новий підхід

Кабмін розширив перелік об’єктів, які хоче продати 2019-го, і виключив зі списку «Аграрний фонд»
17 січня, 11:00

Як повідомив у Facebook керівник Фонду державного майна Віталій ТРУБАРОВ, відповідні рішення уряд ухвалив на закритому засіданні у середу, 16 січня. «Перелік об’єктів великої приватизації затверджений. Щойно Кабінет міністрів прийняв відповідне рішення», — повідомив він.

Відповідні документи вже є у розпорядженні ЗМІ.

Згідно з урядовими документами, з переліку об’єктів великої приватизації виключили «Завод алюмінієвої фольги», «Аграрний фонд», Запорізький титано-магнієвий комбінат, «Турбоатом», Херсонську, Дніпровську та Сєвєродонецьку ТЕЦ, а також Криворізьку теплоцентраль. Разом з тим до списку об’єктів великої приватизації включили 16 об’єктів.

Таким чином, перелік об’єктів великої приватизації виглядає таким чином. Енергетична галузь: ПАТ «Центренерго», ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», АТ «Харківобленерго», АТ «Миколаївобленерго», АТ «Хмельницькобленерго». У видобувній промисловості: АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська». Машино- та приладобудування: ПАТ «Азовмаш», ДП «Завод «Електроважмаш». Хімічна промисловість: ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Одеський припортовий завод». Переробна промисловість: АТ «Оріана». В охороні здоров’я, культури і спорту: ПрАТ «Президент-Готель»; ПрАТ «Індар». У сільськогосподарській галузі: ПАТ «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг».

Для шести підприємств із переліку Фонд ще минулого року відібрав інвестиційних радників. Однак Одеський припортовий завод, вугільна компанія «Краснолиманська», заводи «Електроважмаш», «Індар», Об’єднана гірничо-хімічна компанія залишаються заблокованими рішенням суду, тому інвестиційні радники не затверджені й розпочати практичну роботу із приватизації неможливо.

«Зараз триває підготовка до приватизації АТ «Президент Готель» інвестиційним радником «Конкорд Консалтинг» у консорціумі з «Бюро Маркуса» і Redcliffe Partners», — написав Трубаров.

Також Кабмін ухвалив рішення, що повторний конкурс із приватизації енергогенеруючої компанії ПАТ «Центренерго» буде проведено на колишніх умовах і за колишньою ціною.

Зокрема, включено ВАТ «Центренерго», приватизацію якого наказано здійснити відповідно до вимог 4-го абзацу пункту 2 п’ятого розділу закону «Про приватизацію державного та комунального майна».

Оперативність ухвалення рішення урядом обумовлена необхідністю оголошення конкурсу до закінчення терміну оцінки «Центренерго» (до 31 березня 2019 року).

За інформацією агентства «Інтерфакс-Україна», конкурс можуть оголосити до кінця січня.

Як відомо, Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій «Центренерго» (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд грн. Заявку на участь у торгах подали четверо учасників. Водночас жодна компанія із ЄС не заявила про бажання купити «Центренерго».

Пізніше ФДМ скасував конкурс із приватизації «Центренерго», який повинен був відбутися 13 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати