Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З’явився спеціальний «калькулятор» від парламенту

Програма показує підприємцю, що вигідніше: оптимізація чи справедливі податки
24 листопада, 10:24

На сайті http://taxes.in.ua/, присвяченому обговоренню ліберальної податкової реформи, з’явився податковий калькулятор. За допомогою цього інструменту підприємці можуть розрахувати, що для них більш вигідно: сплачувати податки чесно (за умови прийняття законопроекту №3357) чи зменшувати податковий тиск шляхом схем оптимізації (за сьогоднішніх ставок податків).

     Для того, щоб отримати розрахунки для свого підприємства, потрібно ввести у калькулятор ключові параметри поточної господарської діяльності підприємства з урахуванням схем оптимізації оподаткування. Він розподілить 100% вашого заробітку (додану вартість в реалізованих товарах/продукції/послугах) по всіх статтях витрат, які ви вимушені зробити для виведення максимальної кількості готівки з цього заробітку.

Одночасно калькулятор надає для порівняння аналогічний розрахунок, але за нормами законопроекту №3357 і за умов, що оптимізаційні схеми не працюють. Аналізуючи це порівняння, підприємці зможуть переконатися, що для більшості з них законопроект створює реальні економічні підстави для відмови від оптимізаційних схем та виводу зарплат із тіні.

Розрахунки калькулятора, як наголошують розробники ідеї, актуальні тільки для підприємств, що працюють на повній системі оподаткування, є платниками податку на прибуток, виплачують дивіденди по простих корпоративних правах та оптимізують оподаткування шляхом використання ФОП або фіктивної фінансової послуги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати