Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мрія» полетіла у відрядження

В інших країнах на українського велетня вже чекають споттери
13 листопада, 14:59

На днях найбільший в світі транспортний літак і один з найвідоміших українських літаків — Ан-225 Мрія —вирушив у тривале закордонне відрядження. Точка вильоту — Гостомель. Перший пункт призначення — Міжнародний аеропорт Донкастер-Шеффілд імені Робіна Гуда (Англія). Колись цей аеродром слугував базою для стратегічних бомбардувальників Королівських повітряних сил.

«Мрія» завжди викликає підвищений інтерес зі сторони українських і міжнародних споттерів. Авіаційний споттінг — це вид хобі, який включає у себе спостереження за польотами літаків, їхній реєстр та фотографування. Для споттерів важливо визначити тип літака і його бортовий номер, а на фотографії має бути лише літак крупним планом.

«Мрію» споттери впізнають одразу, що, втім не позбавляє їх насолоди зробити цікаві кадри з найбільшим у світі транспортним літаком. Другим пунктом на маршруті «Мрії» буде німецький Лейпциг, там для місцевих споттерів навіть організували спеціальний тур з можливістю познімати літак зблизька. Щоб ще більше людей у світі змогли роздивитися і подивуватися «велетню». А дивувати цей літак вміє. На його рахунку 240 світових рекордів, зокрема перевезення найважчого вантажу масою 253 тонни, найважчого моновантажу масою 186,7 тонн, а також найдовшого вантажу — 42,1 метра.

ФОТО ВАЛЕРІЯ НЕСЕНЮКА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати