Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ансамбль танцю імені Павла Вірського вирушить у світове турне

Найближчим часом легендарний колектив виступить у Польщі, Чехії, Угорщині, Німеччині, Італії, Болгарії, Туреччині, Франції, Нідерландах, Ізраїлі й Грузії
25 березня, 12:05

За 85 років існування знаменитий український колектив виконав десятки тисяч танцювальних номерів та підкорив сотні тисяч сердець глядачів, прославляючи Україну по всьому світу, нагадує  прес-служба Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Сьогодні Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім.П.Вірського у розквіті творчих сил і під керівництвом Мирослава Вантуха активно працює над удосконаленням свого професійного рівня, поповнює репертуар новими творами, веде активне творче життя, пропагуючи українське хореографічне мистецтво як в Україні так і за кордоном. Основу репертуару ансамблю становлять старовинні й сучасні танці різних регіонів України. Показовою рисою ансамблю є широке відображення сучасної тематики і творче використання спадщини народного танцю. Більше 1000 танцюристів пройшли через колектив за майже 85 років його існування.

— Головну ціль нашого творчого колективу  накреслив засновник ансамблю Павло Павлович Вірський ще 1937 року — це збереження і розвиток української культури, зокрема й українського національного народного танцю. І це завдання ми виконуємо, хоча це не значить, що наші номери — музейні раритети. Життя і виконавці міняються, а митці і колектив повинні йти у ногу з часом. Наше мистецтво сьогодні надзвичайно поціновано у світі, - каже Мирослав ВАНТУХ,  художній керівник- генеральний директор прославленого колективу (із далекого 1980-го  і до нині творчі стежки Мирослава Михайловича дуже тісно переплелися з Аансамблем ім. П. Вірського).

За словами  М. Вантуха,  нині у часи війни,  колектив згуртований, як всі українці. Митці активно займаються волонтерством, аби допомогти нашій країні швидше перемогти російських окупантів.  Під час благодійного турне  артисти зможуть заробити кошти на потреби ЗСУ, а також для підтримки сфери культури і мистецтва, що постраждала від збройної агресії росії , та нагадати людям з різних країн світу про Україну, яка бореться з кривавим,  підступним, без совісті та честі  ворогом…

Нині VIRSKY SHOW – унікальне явище в історії української культури. Це надбання нації, уособлення сили, духу і самобутності українського народу. Кожен номер ансамблю – справжній шедевр танцю: запальна українська енергетика, яскраві національні костюми, колорит та виразні рухи, які неможливо забути. Віртуозність, майстерність й оригінальна інтерпретація народних стилів – по праву відносять ансамбль до числа одного з найкращих колективів світу.

Легендарний колектив вирушає у благодійне турне та найближчим часом виступить у Польщі, Чехії, Угорщині, Німеччині, Італії, Болгарії, Туреччині, Франції, Нідерландах, Ізраїлі й Грузії.

Під час концертів проходитиме збір коштів для підтримки сфери культури і мистецтва в Україні, що постраждала від збройної агресії росії.

Благодійне турне відбуватиметься  за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати