Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Без терміну давності

Саундтреки етно-хаос-бенду «ДахаБраха» і довженківська «Земля»
23 листопада, 11:41
ФОТО 5.UA

24 листопада після завершення жалобних заходів з участю перших осіб держави на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» та Всеукраїнської акції «Запали свічу» гурт «ДахаБраха» за партнерської підтримки Національного центру Олександра Довженка виконає музичну програму «Земля».

У 1932 — 1933 рр. Україна стала місцем вчинення одного з найбільших злочинів в історії людства — Голодомору-геноциду. Об’єктом геноциду виявилась українська нація...

Нагадаємо, стрічка «Земля» Олександра Довженка вийшла на екрани 1930 року. Режисер зняв його як гімн нації хліборобів, але тодішніх цензорів фільм не задовольнив, бо картина не виправдала пропагандистських настанов радянського режиму, і за дев’ять днів її зняли з прокату. Втім, настали інші часи, і фільм мав успіх у Європі, а в США навіть одержав премію Національної ради кінокритиків як найкращий закордонний фільм. «Земля» вважається кіношедевром світового рівня і гордістю України. 2012 року авторитетне американське видання Sight&Sound включило стрічку до списку найкращих фільмів всіх часів. Шість років тому Національний центр Олександра Довженка відреставрував стрічку на основі оригінальної версії, а музичний супровід створив український етно-хаос-гурт «ДахаБраха». Саме ці саундтреки, які будуть виконані наживо, й пролунають у суботу в музеї «Меморіал жертв Голодомору».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати