Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музичні обереги

Понад півсторіччя колекціонер Юрій Щербінін збирає раритети знаменитостей, чиє життя пов’язане з Харковом
09 жовтня, 12:08
ЄВГЕНІЯ МІРОШНИЧЕНКО РОЗПОВІДАЛА: «СВОЄ НАРОДЖЕННЯ ЯК СПІВАЧКИ ПОВ’ЯЗУЮ НАСАМПЕРЕД ІЗ «ТРАВІАТОЮ» ВЕРДІ. САМЕ В НІЙ ВІДБУЛОСЯ МОЄ АРТИСТИЧНЕ СТАНОВЛЕННЯ»

Концертна сукня і туфлі оперної прими Євгенії Мірошниченко, клавіша від рояля маестро Петра Чайковського, диригентська паличка Іллі Слатіна, особисті речі видатного українського композитора Якова Степового... Усі ці і багато інших із шестисот, здавалося б різнорідних, експонатів стали основою експозиції «Обереги музичної Харківщини», яка сприймається як  основа майбутнього музею музичної культури першої столиці України. Його засновником і організатором виступив відомий харківський музикознавець, історик музичної культури Юрій Щербінін. А приміщення для громадської галереї «Обереги музичної Харківщини» надав Харківський університет Повітряних Сил імені І. Кожедуба.

Збирати експонати для майбутнього музею Юрій Леонідович почав ще студентом Ленінградської консерваторії. І з цією мрією провів майже півсторіччя життя. За крупицями збирав відомості про видатних музикантів, які приїжджали до Харкова і збагатили його музичну ауру. Професійно володіючи фотокамерою, Ю. Щербінін сфотографував І.Козловського, С. Ріхтера, Д. Шостаковича, Т.Хрєннікова та своїх колег з музичному цеху — ці світлини тепер прикрашають експозицію музею.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати