Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Найкращий джазовий голос

Одеситка Тамара Лукашева стала призеркою на престижному конкурсі у Німеччині
11 травня, 18:19
У своїх композиціях співачка поєднує українську етнічну музику з джазом / Фото з архіву Odessa JazzFest

Відома українська вокалістка стала подвійною призеркою одного з найголовніших джазових конкурсів Німеччини Neuer Deutscher Jazzpreis 2017, повідомляє Збруч. Змагалися 200 джаз-бендів і  саме колектив «Tamara Lukasheva Quartett» отримав  найвищу в Німеччині відзнаку в сфері джазу (приз  у 10 000 €), а  саму співачку відзначили призом SIGNUM-Сommunication-Solistenpreis, як кращу джазову вокалістку Німеччини 2017 року.

Тамара Лукашева  – співачка, лідер джаз-бенду, композиторка та аранжувальниця. Вона народилася в 1988 р. в Одесі  у сім‘ї  музикантів ( батько – саксофоніст, а мати – піаністка). Лукашева закінчила Одеське музичне училище і ( клас фортепіано і естрадного вокалу) і Донецьку консерваторію. З 2007 року живе  в Кельні, працює в різних джазових формаціях та концертує по різних містах Європи. За дуже короткий час вона завоювала серця шанувальників у  професійних європейських колах джазу і вже встигла попрацювати з всесвітньо відомим Біґ Бендом Західнонімецького Телебачення та Радіо WDR Big Band та з найкращим юнацьким джазовим оркестром Німеччини BuJazzO.

У своїх композиціях співачка  поєднує українську етнічну музику з джазом, класикою та світовими хітами. Лукашева не забуває про свою Батьківщину, виступає на фестивалях і концертах, зокрема, в Одесі та  Києві. Влітку  заплановані гастролі у Львові де «Tamara Lukasheva Quartett» виступатиме на Alfa Jazz Fest 2017. Нині співачка активно  концертує в різних джаз-формаціях по Європі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати