Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Трохи вина...», свічки та овації

Уперше Київський академічний театр драми та комедії на лівому березі Дніпра гастролював у Ізраїлі
20 грудня, 12:41
ЩО ТАКЕ ІСТИНА В ЦЬОМУ СВІТІ, А ЩО — ІЛЮЗІЯ? ОЛЕКСАНДР ГАННОЧЕНКО, ВІТАЛІЙ ЛІНЕЦЬКИЙ І ВОЛОДИМИР ЦИВІНСЬКИЙ У ВИСТАВІ «ТРОХИ ВИНА... АБО 70 ОБЕРТІВ» / ФОТО ЄВГЕНА ЧЕКАЛІНА

У програмі Фестивалю «Театральний дивертисмент» на суд публіки трьох міст — Маалот, Рішонле-Ціон та Ашдод — було представлено виставу «Трохи вина... або 70 обертів» за новелами Луїджі Піранделло у виконанні популярних українських акторів: Віталія Лінецького, Олександра Ганноченка та Володимира Цивінського. Ця комічна трійця б’ється над загадками «проклятих питань» буття. Що таке істина в цьому світі, а що — ілюзія? Смерть — кінець чи початок шляху? Трохи вина, звісно, не допоможе знайти відповідь, але, можливо, саме життя стане веселішим, й ілюзія істини замаячить удалині. До речі, виставі, поставленій режисером Дмитром Богомазовим 1996 року, аплодували на багатьох фестивалях, її дивилися глядачі Парижа та Нансі, й серед київських театралів інтерес до цієї вистави не згасає досі! А після гастролей у Ізраїлі до його щирих шанувальників приєдналися також ізраїльські глядачі.

— Імпровізація та висока техніка, клоунада й сяяння інтелекту — так можна сформулювати багатство прийомів, поєднання відтінків і торжество театральних барв у цій театральній фантазії, — поділився своїми враженнями від постановки киян ізраїльський журналіст Шломо БЛІЦ.

А його колега Інна ШЕЙХАТОВІЧ додала: «Київський театр драми і комедії на лівому березі Дніпра — фортеця, яка не здається навалом кон’юнктури та вульгарності, а тримає оборону Театру з великої літери! Дякуємо за хороше мистецтво в нинішньому морі цинізму. Чудовий театр, який не дає душі закостеніти!»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати