Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чернівцях відбудеться кінофестиваль «Iванова переберія»

На Буковині розпочали підготовку до 75-річчя Миколайчука
29 лютого, 17:23
«ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ» СТАЛИ КІНОДЕБЮТОМ ІВАНА МИКОЛАЙЧУКА / ФОТО З АРХІВУ МАРІЇ МИКОЛАЙЧУК

Днями відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення ювілею І. Миколайчука. Протягом червня заплановані тематичні конференції, засідання, круглі столи та інших заходів, присвячених 75-річчю від дня народження легендарного актора. Низку легендарних фільмів, пов’язаних з його іменем, заплановано реставрувати. Основні заходи відбудуться у Києві, Чернівцях та на батьківщині актора — в селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області. На території музею-садиби Івана Миколайчука планують побудувати музейний комплекс.

Нині у Чернівцях триває реконструкція «Кіномистецького центру ім. Івана Миколайчука», передбачено встановлення пам’ятника, а також пройде Всеукраїнський кінофестиваль «Іванова переберія».

В Україні та за кордоном відбудуться ретроспективні покази фільмів за його участю. Буде введено в обіг ювілейну монету, поштову марку та конверт, присвячені 75-літтю від дня народження українського актора.

До речі, з 23 березня по 10 квітня у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» експонуватиметься «Тіні забутих предків. Виставка» — це масштабний проект за мотивами культової стрічки Сергія Параджанова, де головну роль Івана зіграв Миколайчук (це був кінодебют молодого актора).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати