Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У війни жіноче обличчя

Український фільм покажуть на 71-му Каннському кінофестивалі
17 квітня, 11:24

Повнометражний художній фільм «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінґсона, створений у копродукції Франції, Ісландії та України за підтримки Держкіно, відібрано до конкурсної програми Semaine de la Critique («Тиждень критики») 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Як повідомила компанія Solar Media Entertainment, у рамках однієї із найстаріших секцій Каннського кінофестивалю — програмі «Тиждень критики» — і відбудеться світова прем’єра картини.

Цьогоріч Каннський міжнародний кінофестиваль, один із найвпливовіших кінофестивалів світу, триватиме з 8 до 19 травня.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Ми дуже раді, що створений за підтримки Держкіно фільм візьме участь у такій престижній програмі Каннського кінофестивалю. Це ознака ефективної політики у питанні європейської інтеграції українського кіно. Цьогоріч це вже друга українська стрічка, яка бере участь у міжнародному кінофестивалі класу «А».

За сюжетом, головна героїня стрічки Халла — самотня жінка, диригент хору, їй під п’ятдесят. Вона — заповзята захисниця довкілля і відома за позивним «Горянка», котра веде одноосібну війну, саботуючи роботу алюмінієвої промисловості в Ісландії, що призводить до зміни клімату. Однак під час планування свого найбільшого акту вандалізму Халла отримує листа, який змінює все! Її заявку на усиновлення дитини нарешті схвалено. На неї чекає маленька дівчинка в Україні...

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати