Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Житомир – столиця балету!

Півтисячі танцівників із шести областей України стали учасниками Всеукраїнської хореографічної асамблеї ім. Наталії Скорульської
08 листопада, 10:09
ФРАГМЕНТИ З ЛЕГЕНДАРНОГО БАЛЕТУ «ЛІСОВА ПІСНЯ» ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ПРЕМ’ЄРИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОПЕРИ КАТЕРИНА КУХАР І ОЛЕКСАНДР СТОЯНОВ / ФОТО ОЛЕКСАНДРА ПУТРОВА

Цей гранд-захід  відбувався в Житомирській філармонії з 4 по 7 листопада. Журі очолила прима-балерина Національної опери України Катерина Кухар.

— Завдання асамблеї не лише в тому, щоб популяризувати мистецтво хореографії. Асамблея також порушує питання національно-патріотичної свідомості дітей і молоді. Зокрема нами введено окрему номінацію «Патріотичний танець». Всеукраїнська хореографічна асамблея — це єдиний формат в Україні, який впроваджений саме на Житомирщині та має ім’я Наталії Скорульської саме тому, що тут народилася наша видатна балерина, балетмейстер. Ця асамблея відрізняється від подібних заходів тим, що участь беруть не лише аматорські колективи, а й професіонали. Конкурсанти підготували не лише класичний репертуар, а й варіації з «Лісової пісні», що стала важливою для творчості Наталії Скорульської та її батька, який написав музику до однойменного балету», — цитує слова  засновниці асамблеї, керівника центру танцю «Аванте» в Житомирі Інни БУРДЕЙНОЇ zhitomir.info.

Всеукраїнська хореографічна асамблея ім. Наталії Скорульської цього року була присвячена 70-річчю створення балету «Лісова пісня» та 145-річчю від дня народження Лесі Українки. У рамках заходу встановили меморіальну дошку Н. М.Скорульській — видатній балерині, хореографу  і педагогу, яка народилася в Житомирі 1915 року, також з успіхом пройшов фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва та різні майстер-класи, які провели провідні педагоги і члени журі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати