Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Життя і сцена

У Національному музеї Івана Гончара представлена ювілейна виставка, яка присвячена співачці Ніні Матвієнко
21 листопада, 10:18
ФОТО З САЙТА FOBERINI.COM

Вернісаж має назву «Ой, виорю нивку широкую», і за словами організаторів,  він є однією із складових великого мистецького проекту «Життя і сцена», присвяченого життю і творчості відомої  артистки. Експозиція розкриває глядачеві становлення та формування самобутнього таланту Ніни Митрофанівни Матвієнко, зафіксовані у фотохроніці, художніх фотопортретах та в образах сценічних концертних костюмів.

Виставку розгорнуто у двох виставкових залах НЦНК «Музей Івана Гончара». У першому залі, який має назву «Життя. Витоки», глядач, ставши на «рушник-долю», наче проходить разом з артисткою її життєвий і творчий шлях: від батьківського порогу до великої сцени життя, зафіксованого в архівних фотоматеріалах.

Представлені в залі живописні полотна Петра та Андрія Гончарів, а також зразки поліського автентичного вбрання і предметів побуту з фондових колекцій Музею Івана Гончара, допомагають глядачеві зануритися і відчути характер середовища, в якому зростала майбутня артистка. Архівні фото висвітлюють її перші кроки на сцені, роботу з різними хоровими та музичними колективами, широку концертну діяльність, гастролі та зустрічі з визначними особистостями, успішну працю на театральній сцені та в кіно, громадську діяльність співачки та її громадянську позицію.

Ювілейна виставка «Ой, виорю нивку широкую» матиме своє видавниче продовження, а весь зібраний матеріал в майбутньому стане підґрунтям для створення музею Ніни Матвієнко.

Подарунком колективу НЦНК «Музей Івана Гончара» до ювілею співачки є підготовка і видання бібліографічного покажчика публікацій «Життя у пісні: Ніна Матвієнко».

Куратор виставки та автор концепції проекту «Життя і сцена» — Галина Забашта.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати