Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З’ясуймо, хто вдома господар?

07 квітня, 00:00
ЗА ЗАДУМОМ ТВОРЦІВ СЕРІАЛУ, НОВИЙ «НЯНЬ» МАЄ ПОЛЮБИТИСЯ ТЕЛЕГЛЯДАЧАМ НЕ МЕНШЕ НІЖ АНАСТАСІЯ ЗАВОРОТНЮК / ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ «1+1»

Донедавна важко було повірити, що ідеї, які прийшли з американського ТБ, зможуть — ні, не реалізуватися, це, зрештою, питання техніки та професіоналізму — зможуть завоювати серця наших телеглядачів. Підкорити їх так само, як унікальні телевізійні проекти «КВК», «Що? Де? Коли?», старі добрі радянські фільми та грузинські комедії. Те, що європейські кінохіти з’являються на екранах США тільки у вигляді перезнятих американцями версій — це не викликало сумнівів. А ось думка, що вигадані там проекти зможуть стати більш ніж успішними у нас, загадкових слов’ян, викликала здоровий скепсис. Успіх «Першого мільйона» та «Останнього героя» можна було б віднести на рахунок нових глядацьких вражень, тим більше, що у західних телевійзійників у питаннях ігрового телевізійного шоу — багаторічний досвід, накопичений тоді, як у радянській країні не було ані сексу, ні, звичайно ж, азартних ігор. Але вже з появою ситкому «Моя прекрасна няня» стало зрозуміло, що сюжетні важелі, вигадані західними умільцями, діють на нашу свідомість не менш ефективно, ніж на співвітчизників гамбургерів. «Не родись вродливою» — серіал, який так само, як і «Няня» є ліцензійним форматом, вигаданим за океаном, підтвердив, що шалена популярність історії Вікторії Прутковської була не винятком, а закономірністю.

8 квітня в ефірі «1+1» з’являється ще одна західна історія, майстерно адаптована до наших реалій — ситком «Хто вдома господар?». Він знімається тією самою компанією, яка створила попередні успішні телехіти, і тією самою командою, що й «Моя прекрасна няня». Сумніватися в успіху американських сюжетних схем на нашому екрані вже пізно, залишається визначити їхнє місце в ієрархії глядацьких симпатій.

Новий проект, відомий в Америці під назвою «Who’s the boss», як не дивно, теж про няню. Тільки в чоловічій іпостасі. У будинку успішної бізнес-вумен Дар’ї Пирогової та її дев’ятирічного сина Жені з’являється чудова домробітниця — колишній футболіст Нікіта Воронін. Він — батько-одинак, який залишив великий спорт через травму коліна, але від цього не втратив анітрохи своєї енергії та життєлюбства. Нікіта приїхав до Москви з провінції і, щоб прогодувати свою доньку Вероніку й дати їй можливість жити нормальним життям, готовий на будь-яку роботу, навіть на прибирання, приготування їжі та виховання дітей. Таку роботу він і знаходить у будинку Даші Пирогової. З’являється він там завдяки старанням невгамовної Антоніни Петрівни, Дашиної мами. Вона, звичайно, не Жанна Аркадіївна, але якщо схрестити помічницю Максима Шаталіна з дворецьким Костянтином, то гібрид, який вийде, нагадуватиме прогресивну бабусю, героїню Людмили Артем’євої.

За роботою на знімальному майданчику спостерігає куратор від американської студії Sony Pictures. Він стежить, щоб не було сильного розходження зі сценарієм, і ратує за достовірність. На роль головної героїні Дар’ї Пирогової продюсери запросили молоду московську актрису Ганну Невську. Раніше вона була знайома, в основному, столичним шанувальникам мюзиклів, оскільки співала провідні партії в «Іствікських відьмах», «Дракулі» та «Нотр Дам де Парі». Сьогодні її обличчя та вигляд головного бузотера серіалу Андрія Носкова відомі всій Росії, адже на російських екранах серіал іде вже з початку цього року. Схоже, все йде до того, чим завершилася історія няні Віки — до маршу Мендельсона. Однак навіть героїні Анастасії Заворотнюк довелося йти до цього моменту шість сезонів, тому чекати на швидкий результат у стосерійному проекті не доводиться. Особливо, якщо він тільки починається.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати