Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Давньоруські забави

У Любечі відбудеться фестиваль слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь»
27 серпня, 00:00

28 серпня в містечку Любеч на Чернігівщині розпочнеться Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь». Про це повідомляє газета «Високий Вал».

Фестиваль «Київська Русь» проводитиметься уже втретє. Незважаючи на те, що триватиме він всього-навсього один день, програма обіцяє бути насиченою. На гостей свята в давньоруському стилі чекають турніри з історичного фехтування, виступи творчих колективів Чернігівщини та гостей фестивалю, показові виступи клубів історичного фехтування, шкіл бойових єдиноборств, трюкових колективів та спортивних клубів, а також виступи етно-рок-колективів та естрадна програма.

Фестиваль супроводжуватимуть святкова торгівля, виставка-ярмарок «Містечко майстрів», виставка-експозиція «Любеч стародавній», виставка територіальних громад Чернігівщини, працюватимуть дитячий театралізований ігровий майданчик та майданчик «Забави молодецькі» за участю клубів слов’янських єдиноборств. Також 28 серпня планується відкриття пам’ятника давньоруським князям Олегу та Ігорю.

Ті, хто візьме участь у фестивалі «Київська Русь», матиме можливість ознайомитися і з містечком Любеч, що причаїлося на березі Дніпра й приховує не менш колоритну тисячолітню історію, ніж будь-яка столиця. Це одне з найдревніших міст руських. Саме з Любича, за переказами, була взята в полон ключниця Ольги Малуша, яка стала матір’ю князя Володимира Святославовича.

У цьому ж місті в 1097 році відбувся відомий з’їзд руських князів, який очолив Володимир Мономах. А в епоху козаччини Любеч був центром козацької сотні Чернігівського полку. Тому ті, хто відвідає фестиваль, зможуть не лише взяти участь у святі, а й відчути неповторний дух древньої історії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати