Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Усі ми живемо в одному світі»

Виставка-акція Ольги ПЕТРОВОЇ на підтримку народу Японії
15 квітня, 00:00
«САМУРАЙ» / ФОТОРЕПРОДУКЦІЯ НАДАНА ОЛЬГОЮ ПЕТРОВОЮ

Після трагедії, що спіткала Японію, співчуття та підтримку цій країні та її дивовижному народові висловило, здається, все людство. Хто як міг. До тих, хто співчуває та намагається підтримати Японію мистецькими засобами, належить художниця Ольга Петрова, заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, професор Національного університету «Києво-Могилянська Академія». Сьогодні в київській галереї «Коло» відбудеться її виставка-акція «Японія. Вчора та сьогодні», яка складатиметься із живописних робіт та відео.

Тема Японії в творчості Ольги Петрової — не випадкова. Із Японією автора експозиції пов’язують мистецькі та дружні стосунки. Вона товаришує з родиною Катаяма, яка у 1986 році створила «Фонд допомоги чорнобильцям», таким чином, надавши Україні допомогу. У 2005 році її виставку «Сестра самурая» в Києві відкривав знаменитий японський каліграф — сенсей Моримото. Двічі живопис Ольги Петрової з успіхом експонувався в японських містах Осака і Токіо.

«Що ми намагаємось сказати, створивши цю експозицію? Що ми — громадянське суспільство, що у нас є власна думка, що ми вміємо мислити, усвідомлювати та співчувати... Те, що сталося 11 березня в Японії, відбулось не десь там далеко, це сталося з нами, адже всі ми живемо в одному світі», — каже художниця.

Під час виставки на символічному сувої збиратимуться підписи на підтримку японського народу. Згодом сувій буде передано до Посольства Японії в Україні.

Запрошуємо читачів приєднатися до акції в галереї «КОЛО» (вул. Інститутська, 16) сьогодні, 15 квітня, з 17.00 до 20.00. А виставка Ольги Петрової «Японія. Вчора та сьогодні» триватиме в галереї до 19 квітня.

 

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати