Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Данте «прописався» в... Києві

З нагоди 750-річчя від дня народження знаменитого італійського поета і мислителя учора відкрили пам’ятник
11 грудня, 10:34
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Урочистості відбулися за ініціативи Посольства Італії, Італійського інституту культури в Україні, Товариства Данте Аліг’єрі та КМДА з нагоди ювілею Данте Аліг’єрі (1265—1321 рр.), який був одним із найбільш універсальних постатей у європейській і світовій культурі — провісник епохи Відродження, родоначальник нової європейської літератури.

Учасники акції наголосили, що зведення цієї скульптурної композиції є проявом пошани українського народу надзвичайно значущому для Європи й світу літературному діячу, а також символом  культурних зв’язків та багаторічних добрих відносин між Італією та  нашою країною.

Над проектом спільно працювали українські та італійські майстри. Пам’ятник (заввишки близько двох метрів) виготовлено італійською компанією «Studi d’Arte Cave Michelangelo» з каррарського білого мармуру за проектом скульптора Лучано Массарі. Архітектором проекту виступив Леонід Малий (Україна). Освітлення скульптурної композиції зроблено компанією «iGuzzini» (Італія).

Скульптурну композицію встановили в парковій зоні Володимирської гірки, неподалік перехрестя вулиць Трьохсвятительської та Костьольної, де розташований Римсько-католицький костел святого Олександра, побудований за проектом італійського зодчого, головного архітектора Києва 1833—1847 рр. Людовіка Станзані.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати