Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про народ, владу і депутатів у рясах...

Блаженніший Любомир (Гузар) репрезентував нову аудіокнигу
03 червня, 00:00

У нашому суспільстві склалася хибна традиція: ми починаємо шанувати масштабні постаті тоді, коли ті вже відійшли в кращий світ. Тож не упускаймо можливість дослухатися до глибокої мудрості блаженнішого Любомира (Гузара). Він має моральний авторитет радити. Цього разу — як виходити українцям із найскладніших моральних пасток. Справа в тому, що вчора в УНІАН було представлено його нову аудіокнигу «Суспільство і влада». Нагадаємо, це вже четверта. Попередні мали назви «Дорога до себе», «Дорога до ближнього» та «Дорога до Бога» і охоплювали відповідні теми. Новинка стане першою частиною трилогії «Суспільство».

— Нині термін «влада» у всіх на устах, — розпочав блаженніший Любомир (Гузар). — Одні говорять про неї добре, інші — погано. Я хотів внести свій скромний внесок у дану дискусію. Влада — дуже важливий елемент в житті суспільства. І її треба максимально позитивно використовувати. Людина, маючи владу, може зробити багато добра, розуміючи, що це — чи не найвища форма служіння. Натомість ми часто є свідками, як нею зловживають. Що тоді?

Так, кардинал-емерит у новій аудіокнизі зазначає, що глибинні проблеми нашої влади криються в глибинних проблемах самого суспільства, невід’ємною частиною якого вона є. На деякі гострі питання, приміром, чи можуть політики бути гірші від свого народу, він сміливо говорить: «Так, можуть. Прикладів чимало». Чи може бути богоугодною справа повстати проти такої влади, адже Біблія каже, що всяка влада від Бога? Блаженніший відповідає позитивно. Крім того, колишній предстоятель греко-католиків не знімає відповідальності ні з влади, ні з самого суспільства, яке породжує таку владу. Головний акцент усієї аудіокниги: влада — ніщо інше, як служіння. Вочевидь, тільки відповідальність перед Усевишнім зможе повернути політиків до справжнього розуміння цього терміну. А з другого боку, дивно від них очікувати служіння Господеві, відтак своєму народові, адже їх змалку навчали, що Його нема... Про політиків та політику, народ, депутатів у рясах, релятивізм і лібералізм, космополітизм і націоналізм, церкву і державу, їхнє відокремлення та співпрацю — у згаданій аудіокнизі «Суспільство і влада».

За словами керівника департаменту інформації УГКЦ отця Ігоря Яціва, на початку липня блаженніший Любомир розпочне роботу над другою аудіокнигою із нової трилогії. Її тема — ймовірно «Суспільство і гроші». Або ж — «Суспільство і закон».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати