Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ПОЛIТIНФОРМАЦIЯ

23 лютого, 00:00

Правозахисники проведуть партійну селекцію

Українські правозахисники мають намір провести аналіз передвиборних програм і моніторинг законодавчої діяльності політичних сил. Про початок реалізації такого проекту заявив учора директор програм Української Гельсінської групи з прав людини Володимир Яворський. Він відзначив, що УХГ буде реалізовувати проект спільно з Харківською правозахисною групою. За словами правозахисника, дослідження стосуватимуться не лише майбутніх виборів, але й охоплять період діяльності політичних партій із 2002 року до грудня 2006 р. включно. «Не всі партії сьогодні готові враховувати суспільні й національні інтереси під час прийняття документів у парламенті», — так пояснив В. Яворський необхідність запуску проекту. Дослідження правозахисників дозволять виборцям виявити політичні сили, створені «спеціально для передвиборної кампанії». Перші результати досліджень він пообіцяв представити до 20 березня, а повний звіт по всіх етапах проекту — в кінці 2006 р.

Миколі Поліщуку доведеться виступити в «Новинах». За рішенням суду

9 лютого ц.р. Шевченківський районний суд м. Києва виніс рішення задовольнити позовні вимоги Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) до екс-міністра Міністерства охорони здоров’я Миколи Поліщука. Суд встановив, що інформація, поширена Поліщуком під час його виступу 9 червня 2005 року біля будинку Міністерства охорони здоров’я, а потім показана в ефірі каналу НТН, є недостовірною і такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Соціал-демократичної партії України (об’єднаної). Нагадаємо, 9 червня 2005 року о 10 годині ранку біля приміщення Міністерства охорони здоров’я України за ініціативою СДПУ(О) відбувся мітинг громадян щодо скасування наказу №195 від 2.06.2005 р. про передачу міністерству приміщення лікарні «Охматдит». До мітингуючих вийшов на той час міністр Поліщук і в запалі став говорити неприпустимі речі на адресу об’єднаних соціал-демократів.

Тепер, згідно з рішенням суду, колишній міністр охорони пан Поліщук, повинен не пізніше одного місяця з дня набрання чинності рішення суду в прямому ефірі телепередачі «Новини» на каналі НТН спростувати недостовірну інформацію щодо СДПУ(О), повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку Не ТаК!». Суд також зобов’язав екс-міністра оплатити вартість ефірного часу з власної кишені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати