Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кримчанам, загиблим за єдність України»

Військовослужбовці Херсонщини взяли участь у відкритті меморіалу, присвяченого мешканцям півострова, які віддали життя за Батьківщину
30 листопада, 10:28

Поблизу с. Ставки Каланчацького району Херсонської області відбулося урочисте відкриття пам’ятника «Кримчанам, загиблим у боях за єдність України». У відкритті пам’ятника взяли участь військовослужбовці підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим АР Крим, повідомляє сайт Міноборони України.

Меморіал присвячений уродженцям АР Крим, які у 2014—2016 рр. загинули у боях, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Його встановлено на місці, де в березні 2014 року постав перший блокпост, на якому несли службу військовослужбовці-десантники.

Близько 100 чоловік із лампадками та квітами прийшли вшанувати пам’ять загиблих патріотів. Родичі та сім’ї загиблих воїнів-кримчан, учасники АТО, представники влади та правоохоронних органів, громадськість хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, справжніх патріотів з українського Криму, які захищали родини та Батьківщину до останньої хвилини свого життя, та навіки залишаться в пам’яті і серцях кожного українця.

Військові капелани Української православної церкви Київського патріархату освятили пам’ятник і помолилися за мир та спокій, за збереження цілісності України й за загиблих патріотів, які віддали свої життя заради нашої держави.

Також представники УПЦ КП вручили ветеранам та учасникам АТО медалі «За жертовність та любов до України».

Військовослужбовці почесної варти Збройних сил України відсалютували на честь відкриття пам’ятника, вшановуючи пам’ять двадцять одного хлопця, чиє ім’я викарбувано на монументі.

Слід наголосити, що пам’ятник збудовано за ініціативи благодійного фонду «Героїка», який очолює Павло Подобєд.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати