Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЛИТПОЛУКРБРИГ розпочинає навчання

«Для бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року», — заступник командира Володимир Юданов
08 червня, 11:01
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Багатонаціональна бригада ЛИТПОЛУКРБРИГ, до якої входять солдати Збройних сил Литви, Польщі та України, взяла участь у навчаннях «Анаконда-2016» за сценарієм операцій зі стабілізації. Про це йдеться на сайті прес-служби Міністерства оборони України, яка повідомляє, що навчання проводять на полігоні Нова Деба у Польщі до 17 червня.

За словами командира ЛИТПОЛУКРБРИГУ, бригадного генерала Адама Йокса, який керував церемонією відкриття, це навчання надає широкі можливості для поглиблення співпраці між країнами-партнерами, дозволяє підвищити рівень підготовки та зміцнити взаєморозуміння між військовослужбовцями. «Анаконда-2016» дає управлінню бригади та підрозділам можливість підтвердити взаємосумісність, а також налагодити співпрацю з існуючими та потенційними партнерами», — додав Йокс.

Заступник командира бригади полковник Володимир Юданов наголосив, що для Литовсько-польсько-української бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року.

За інформацією прес-служби МОУ, загалом навчання «Анаконда-2016» проводять на найбільших полігонах Польщі за участі 31 тис. військових.

До речі, нещодавно голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував назвати ЛИТПОЛУКРБРИГ на честь князя Костянтина Острозького.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати