Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Неприхована агресія

Рівно чотири роки тому росіяни з території Російської Федерації обстріляли українських військових під Зеленопіллям. Тоді Росія відкрито розпочала збройний напад на Україну
11 липня, 19:18
ФОТО З ФБ-СТОРІНКИ ОЛЕГА СЛОБОДЯНА

Влітку 2014-го року українські війська провели низку успішних бойових операцій внаслідок яких була звільнена значна частина окупованих російськими бойовиками територій сходу України. ЗСУ та добровольчі батальйони зуміли «розрізати» території так званих «ЛНР» та «ДНР», розвинувши подальший наступ. Метою наступу було не лише подальше звільнення територій, а й перш за все спроба відрізати окупанта від джерел постачання з РФ. Для цього українські війська почали брати в кільце окупантів, просуваючись вздовж кордону і намагаючись відновити над ним контроль. На жаль, при цьому не була врахована можливість обстрілу наших позицій з території самої РФ. Спостерігаючи за очевидною поразкою російських бойовиків, РФ у ніч із 10 на 11 липня 2014 року здійснила атаку по позиціям українських військ під селищем Зеленопілля, що на півдні Луганщини. Російська реактивна артилерія (модифікація БМ-21 «Град») зі своєї території завдала потужного удару по позиціях прикордонників із 2-ї мотоманевреної групи ДПСУ, військовослужбовцям ЗСУ, що входили до батальйонної тактичної групи, сформованої з підрозділів 24-ї механізованої, 72-ї механізованої та першого батальйону 79-ї аеромобільної бригад.

Внаслідок обстрілу росіянами української території загинуло 6 прикордонників і 30 військовослужбовців ЗСУ.

Підкреслимо, що це було перше безпосереднє масоване застосування регулярних військ РФ проти Збройних сил України. Згодом подібні обстріли з території Росії стали регулярними, а російські кадрові військові беруть безпосередню участь в бойових діях на сході України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати