Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ті хто, нас захистив

14 березня в Україні відзначили День воїнів-добровольців
14 березня, 19:35
2015 РІК. НАВЧАННЯ ДОБРОВОЛЬЧОГО БАТАЛЬЙОНУ «АЗОВ»

2014 року, коли агресія РФ проти України набула очевидних і небезпечних масштабів, а українська армія ще не була готовою повною мірою захистити державний суверенітет, перші 500 бійців-добровольців «Самооборони Майдану» прибули на полігон «Нові Петрівці» для формування першого добровольчого батальйону.

«14 березня — день, коли Україна згадує патріотів, які з перших днів бойових дій на сході України, захистили країну від агресора. Вдячний усім воїнам-добровольцям за стійкість, мужність та самопожертву у боротьбі з ворогом», — заявив у середу міністр оборони України Степан Полторак.

Офіційно відповідною постановою № 4261 День українського добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. Другий рік проводяться заходи із належного вшанування подвигу українських добровольців.

Нагадаємо, що з березня 2014-го року добровольчий рух став масовим. З’явились легендарні батальйони, які згодом перейшли у безпосереднє підпорядкуванню Генштабу. Не зважаючи на деякі спроби згодом дискредитувати добровольців, вони стали взірцем жертовності та героїзму, які дали належний і своєчасну відсіч ворогу. Окупант не зміг просунутись далі частини Донецької, Луганської областей та Криму. З впевненістю можна сказати, що агресор не очікував на такий войовничий прояв української нації в надкритичний історичний момент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати