Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Влучати в ціль

Майбутні офіцери запасу вивчають курс військово-професійної підготовки
24 липня, 11:36
ФОТО НАДАНО МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

У студентів-першокурсників факультету підготовки офіцерів запасу за контрактом Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба триває цикл комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки та тактичної медицини. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Цього року у комплексних заняттях беруть участь майже 800 студентів, серед яких 127 дівчат з 38 цивільних вишів України.

Під час занять майбутні офіцери запасу отримали навички щодо управління підрозділом в умовах сучасного загальновійськового бою на посаді командира взводу. Були відпрацьовані питання інженерного обладнання та маскування позицій механізованих підрозділів у комплексі з тактичною підготовкою. Під час пересування підрозділів до місць занять та повернення назад здійснювалися тренування особового складу у виконанні нормативів з тактичної підготовки, стройових прийомів та фізичної витривалості.

Значна увага приділялася розвідці незнайомої місцевості з удосконаленням уміння рухатися за азимутом. Під час занять вивчалися питання використання засобів індивідуального захисту в різних умовах обстановки. Більшість студентів виконали нормативи з оцінками «відмінно» та «добре». Студенти виконували вправи початкових стрільб із автомата, гранатомета та ручного кулемета. За підсумками стрільб усі студенти показали високий рівень вогневого вишколу та навичок володіння стрілецькою зброєю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати