Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ГIПОТЕЗИ

21 вересня, 00:00

Змінити склад крові можна... словом

Низка досліджень головного мозку, проведених англійськими вченими, принесла кілька вельми цікавих відомостей про природу гіпнозу та його вплив на головний мозок, повідомляє km.ru. Виявилося, що в стані гіпнозу людський мозок працює зовсім не так, як у звичайному стані.

Вчені також виявили ділянку головного мозку, що відповідає за схильність до входження в гіпнотичний транс. Як з’ясувалося, цей регіон головного мозку бере діяльну участь у плануванні вчинків людини в майбутньому. При зануренні в гіпнотичний транс активність цієї ділянки різко знижується, чим і пояснюється той факт, що людина в стані гіпнозу не здійснює власних вчинків, а діє під впливом ззовні.

Дані проведених досліджень спростовують наявну серед багатьох вчених думку, що гіпноз — не фізіологічний процес, а прояв впливу однієї людини на іншу. Не треба забувати, що гіпноз — не лише шоу для розваги публіки, він досить широко застосовується в психіатрії та психотерапії. Непрямо, викликавши ланцюговий умовно рефлекторний зв’язок, можна включити неусвідомлені, неназвані реакції організму. Доведено, що словом можна впливати мало не на всі фізіологічні процеси, викликати біохімічні зрушення, наприклад, змінити склад крові.

Вивчивши фізіологічні особливості гіпнотичного трансу, вчені зможуть допомогти більшій кількості людей «знайти себе» та жити повноцінним життям.

Ефект Лари Крофт

Жінки стають дедалі жорстокішими. Такого сумного висновку дійшла американська газета Christian Science Monitor. Видання наводить статистику ФБР, згідно з якою, кількість арештованих дівчат серед усіх молодих людей, арештованих цією організацією, зросла в 2004 році до 30% із 23% в 1993 році.

Серед можливих причин «фемінізації» молодіжної жорстокості та злочинності загалом CSM згадує так званий ефект Лари Крофт, згідно з яким жорстокість із кінофільмів і відеоігор переноситься в життя. Поведінка сучасних дівчат-злочинниць спростовує усталену тезу про те, що до жорстокості найбільше схильні злочинці-чоловіки.

Сприяє зростанню жіночої жорстокості й позиція суспільства по відношенню до цієї проблеми. Преса, авторитетні вчені, внаслідок різних причин просто не хочуть помічати реальність, продовжуючи наполягати на тому, що жорстокість виходить лише від юнаків, оскільки їм це властиве від природи. Таким чином, не вживають жодних заходів профілактики та боротьби з жіночою жорстокістю. А насправді дослідження показують, що жінки, й особливо молоді дівчата, більш збудливі, а бійки між ними набагато жорстокіші й агресивніші, ніж між юнаками.

На закінчення CSM зазначає, що, попри зростання статистики жіночої жорстокості, справжні її показники, швидше за все, значно перевищують офіційні дані, оскільки представники влади все ще часто не реєструють злочини й агресивні дії, скоєні дівчатами, вважаючи, що їм це не притаманне, пише Mignews.com.ua із посиланням на РБК.

Обережно: сковорідка

Проти американської компанії «Дюпон» подано позови з обвинувачення в негативному впливі на здоров’я хімікатів, які застосовують у тефлонових сковорідках.

Як показали дослідження Агентства із захисту навколишнього середовища США, одна з тих хімічних сполук, які входять до складу тефлону, відома як Ес-8, не розкладається в природі.

Сім’ї, які подали позови проти «Дюпон», обвинувачують компанію у виникненні природженої потворності в дітей тих її працівників, які мали справу з тефлоном. Тефлон було створено в 30-ті роки в одній із лабораторій «Дюпон». У 1945 році в торгівлі з’явилася перша сковорідка, в якій нічого не пригоряє. Відтоді цей матеріал, надстійкий до високих температур, використовують у багатьох галузях — від посуду до космічних апаратів. Проте зараз виявилося, що Ес-8, що входить до складу тефлону, міститься в крові 90% американців. Влада США зажадала від «Дюпон» надання всієї службової інформації щодо Ес-8, повідомляє medinfo.ru із посиланням на mignews.com.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати