Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Грати в Бельгії — небезпечно»

Так український тенісист Сергій Стаховський висловив протест проти заборони проведення турніру в Києві
01 жовтня, 11:31
ФОТО REUTERS

Відомий український спортсмен днями переміг на турнірі ATP Challenger в Орлеані (Франція) з призовим фондом 106 500 євро. У ключовому поєдинку турніру наш тенісист обіграв п’яту ракетку змагань Томаса Белуччі з Бразилії — 6:2, 7:5. 28-річний тенісист заробив на змаганнях 125 рейтингових очок. Для українського спортсмена ця перемога стала другою на турнірах серії ATP challenger в цьому сезоні. Нагадаємо, що напередодні Сергій перемагав на турнірі в Бінгемптоні.

Цікаво, що вже на наступний день після перемоги Сергій Стаховський проявив громадянську позицію та на знак простесту публічно знявся з турніру у бельгійському місті Монсі, оскільки вважає, що там «небезпечно грати». «У світлі поведінки бельгійської федерації тенісу я вважаю, що грати в Монсі дуже небезпечно, тому я попросив АТР зняти мене з турніру», — написав Стаховський у «Твіттері».

Як відомо, напередодні бельгійська федерація тенісу попросила ITF перенести матч Кубка Девіса з Києва, оскільки вирішила, що через напружену суспільно-політичну ситуацію в країні грати в нашій столиці «занадто небезпечно».

Стаховський залишився вкрай невдоволений поведінкою бельгійців і рішенням ITF і навіть обіцяв подати позов до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні. Відомий своєю патріотичною українською позицією, у соцмережах та пресі він неодноразово висловлював підтримку Майдану та української армії. А віднедавна, знову ж таки на знак протесту, спортсмен категорично відмовився спілкуватися з російськими журналістами, відповідаючи на їхні запитання одним реченням: «Я російським медіа інтерв’ю не даю»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати