Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Нам потрібна лише перемога»

2 вересня збірна України з футболу зіграє у Харкові проти Туреччини в рамках відбору до ЧС-2018
31 серпня, 10:07
ФОТО РЕЙТЕР

Збірна України з футболу продовжує підготовку до матчу з Туреччиною в рамках відбору до ЧС-2018, який відбудеться у Харкові 2 вересня. Напередодні головний тренер команди Андрій Шевченко викликав 26 гравців на матчі з Туреччиною й Ісландією. Наразі збірна країни з футболу активно тренується у Харкові, до гравців днями приєднався лідер команди Андрій Ярмоленко, який напередодні оформив свій перехід у дортмундську «Борусію».

До гри, у якій нашу команду влаштовує лише перемога, збірна підходить з певними кадровими втратами. «Не зіграє Ракицький, це втрата і для захисту, і для нападу. Адже Ярослав — це перший пас, він часто починає атаки команди, це його сильна сторона. Я не викликав Селезньова, він повинен визначитися з клубом. Зате знову в команді Гармаш і Хачеріді, — прокоментував Андрій Шевченко. — І нам, і Туреччині потрібна перемога. Однак, крім того, для нас в цих іграх дуже важливо, щоб лідери взяли на себе відповідальність. Тому будемо сподіватися, що у нас є такі лідери, адже це наша перспектива, наше майбутнє. Особливо в таких вирішальних іграх вони повинні проявити себе на полі і в потрібний момент забезпечити результат команді. Ми зробимо все для того, щоб команда була добре підготовлена, ми володіємо комплексною інформацією про Туреччину. Ми з нею вже грали, і я вважаю, що гра була вдалою. Розберемо суперника, у нас є час на підготовку. Зараз ми зосереджені на концентрації, а не на відновленні. Ми вирушимо в Ісландію наступного дня після гри у Харкові. Це означає, що отримаємо там додатковий день акліматизації та адаптації до умов».

За словами головного тренера збірної України, чотири команди у групі «І» мають приблизно рівні шанси. Однак не варто списувати і аутсайдерів, вони будуть боротися за очки і за престиж, хоча й не мають турнірної мотивації. «Ці чотири гри будуть важкими для всіх без винятку команд. І вирішиться все напевно лише в останньому турі», — додав Андрій Шевченко.

Окрема увага напередодні матчу з Туреччиною акцентується на головному тренері збірної суперників — Мірчі Луческу, адже екс-наставник донецького «Шахтаря» добре знає сильні і слабкі сторони українського футболу. З цього приводу один із лідерів команди Євген Коноплянка зауважив: «Ми проводимо матч вдома, нам потрібна лише перемога. Я сконцентрований тільки на нашій грі. Що цікавіше буде наш футбол, то краще для українських уболівальників. Але для мене Луческу є особливим подразником. Скільки ми грали проти «Шахтаря» в чемпіонаті України — завжди були заведені. Наш гравець Євген Шахов знає, як грати проти такого тренера. Тому буду подвійно радий перемозі над Луческу».

Нагадаємо, що матч між збірними України і Туреччини відбудеться в суботу, 2 вересня, у Харкові на стадіоні «Металіст». Зі збірною Ісландії українці зіграють 5 вересня в Рейк’явіку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати