Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повітряне «Відродження» у «Пирогові»

Київ, Кам’янець-Подільський, Херсон, Феодосія — нові європейські столиці повітроплавання
19 липня, 00:00
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У Києві завершився фестиваль повітроплавання «Відродження-2012». Урочисте закриття відбулося 17 липня в Музеї національної архітекури й побуту Пирогово. Там провели церемонію нагородження учасників, яку супроводжували виступи музичних колективів та феєричні підйоми повітряних куль.

Фестиваль тривав чотири дні, упродовж яких усі охочі мали змогу побачити з висоти і столичні краєвиди, і мальовничі околиці. Цього разу участь брали лише київські команди. Попри несприятливі погодні умови, близько двохсот людей відвідали захід. Щоб уникнути пошкоджень від термічних потоків, кулі запускали в небо рано вранці й пізно ввечері, коли було не так спекотно.

До речі, захід є щорічним, він започаткований ще 2003 року.

Кубок «Відродження» є частиною Міжнародного фестивалю повітроплавання «Повітряне братерство-2012», який організовують вже 16 років поспіль. Наразі фестиваль має два етапи — у Києві та Феодосії. Також організатори планують провести жіночий Кубок Європи з повітроплавання в Феодосії. Цікаво, що до програми міжнародного фестивалю входить конкурс дитячих малюнків на тему повітряних куль.

Голова київського відділення Федерації повітроплавання в Україні В’ячеслав ГАРДАШНИК розповів про мету «Відродження» — привернути увагу до Київської області як до туристичного місця та до повітроплавання в Україні. «Ми сподіваємося, що цей вид активного відпочинку буде популярним. В українського повітроплавання є перспективи, адже у нас сприятливі природні умови. Київ, Кам’янець-Подільський, Херсон, Феодосія — це міста, де вже такий вид відпочинку набув популярності», — зауважив В’ячеслав.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати