Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Різдво єднає у Львові»

22 грудня, 10:08
ФОТО З АРХІВУ ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Цього року новорічні та різдвяні святкування у столиці Галичини проводяться під назвою «Різдво єднає у Львові», що показує прагнення мешканців усіх регіонів України до єднання. Львів на період новорічно-різдвяних свят перетворюється на справжню казку. Хто ще не встиг спланувати свої святкові вікенди, Львів гостинно запрошує!

Багато заходів традиційно проводять у центрі міста перед ялинкою, а також на площі Ринок біля Ратуші.

До 19 січня працюють Львівські ярмарки, де можна скуштувати смаколики, ознайомитись і придбати різноманітні тематичні вироби майстрів із усієї України.

Однією з основних зимових локацій у місті стане центральний Парк культури. Програма «Зимового парку» спланована так, щоб не залежати від погоди. Для сніжної погоди тут готують траси для санчат та сноутюбінг, а за відсутності снігу на гостей чекає 3D-мапінг шоу, велотріал, фаєр-шоу, лицарські бої та інші розваги. Ярмарок, екоялинка та «резиденція собак хаскі» доповнять ці дійства. Працюватиме «Зимовий парк» до 19 січня.

У дворику Ратуші 25 та 26 грудня та 1, 2, 7, 8, 9 січня покажуть театралізовану вогняну інсталяцію «Коли ангели спускаються з небес», у якій будуть задіяні альпіністи. Чудову виставу від театру «Воскресіння» справді варто побачити.

Різдвяна шопка традиційно стоятиме на площі Ринок. Це авторська робота львівського скульптора, який вирізав усі фігурки з тополі, а розфарбовують їх дітлахи.

На Святвечір, 6 січня, на площі Яворського встановлять міського Дідуха.

З 7 по 10 січня на площі Ринок відбудеться Міське Свято Пампуха, де відвідувачі матимуть нагоду поласувати пампушками, поколядувати та пізнати давні українські традиції.

З 7 по 8 січня на сцені перед Оперним театром уперше відбуватиметься проект «100 вертепів», де будь-які вертепові колективи зможуть себе представити.

Щорічна різдвяна «хода звіздарів» пройде центром міста 8 січня.

Також у середині січня Львів збере кращих майстрів льодових скульптур, які вирізатимуть неймовірні фігури з льоду.

Свято Різдва відбудеться не лише у центрі міста. Зокрема, новорічно-різдвяні заходи проведуть на Левандівці, Рясному та у Винниках, де на мешканців чекатимуть спортивні, сімейні акції, змагання та майстер-класи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати