Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відкрили виставку із Фрідою Кало... на кухні

Ідея серії робіт Анни Васильєвої — показати, наскільки є розмитими кордони між минулим, сучасним та майбутнім
03 серпня, 11:06

Першого серпня у львівській галереї «Зелена канапа» відкрилася виставка Анни Васильєвої «Kitch`EN». На усіх картинах художниці зображені звичайні кухні. Такі кухні є багатьох містах нашої країни. На цих кухнях, власне, і відбувається життя людей, де вони діляться своїми сокровенними таємницями з близькими людьми. У випадку ж Анни Васильєвої із її картин-кухонь своїм сокровенним із нами діляться герої картин Пікассо, Ван Гога, Лотрека, Модильяні тощо.

«Їй, як нікому іншому, відомо про те, що перші сеанси «психотерапії» кожен з нас отримує на кухні під пильним оком мами або друга. Тож не дивно, що Анна, тримаючи у фокусі своєї уваги людину з її неповторним і безкінечно складним внутрішнім світом, помістила її в мінливому просторі посткомуністичних інтер’єрів, у котрих живуть люди сучасності, які з кожним роком створюють майбутнє, в котрому ми вже перебуваємо. Як не дивним є і те, що персонажі для своїх ремінісценцій вона взяла у художників модерну, епохи на зламі XIX і XX століть — часу, коли так бурхливо розвивалась психологія і мистецтво. Художники того періоду також зробили об’єктом своєї уваги душевний стан і переживання портретованої — простої, не героїзованої і не міфологізованої людини», — розповіла художниця та власниця галереї «Зелена канапа» Олеся Домарадзька.

Анна Васильєва народилася в Києві. Перед початком творчої кар’єри їй довелось попрацювати в різних сферах та закінчити дві освіти — маркетинг та психологію. Здобуті знання, зокрема з психології, зараз допомагають їй у мистецтві. З 2011 року займається живописом та рисунком у майстерні Георгія та Таїсії Зайченків. В 2012 році вступила до Львівської національної академії мистецтв вивчати дизайн інтер’єрів, та, провчившись там рік, перевелась на графічний дизайн в Інститут декоративно-прикладного мистецтва ім. М. Бойчука, що в Києві. На даний момент мисткиня працює в галереї Akt на території арт-заводу Платформа, пише нові картини та створює нові проекти. Оглянути виставку можна до 27 серпня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати