Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині облаштували більше сотні пунктів обігріву

03 січня, 11:07
Фото з архіву автора

Щоб убезпечити вінничан від обмороження у холодну пору року, рятувальники ГУ ДСНС у Вінницькій області облаштували 118 стаціонарних пунктів. Їх розгорнули переважно у лікувальних закладах, а також в будинках культури та автовокзалах. У пунктах обігріву організовано цілодобове чергування рятувальників. Як запевняє керівник прес-служби головного управління ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий, у разі сильних морозів рятувальників почнуть розгортати і мобільні пункти обігріву. Для цього підготовлено 10 великих наметів. На їх розташування підрозділам ДСНС достатньо буде 40 хвилин.

«Стаціонарні пункти обігріву на сьогодні працюють із дотриманням всіх вимог санітарно-гігієнічних норм, – каже Кутовий. – У випадку значного зниження температурних показників повітря, будуть розгорнуті мобільні пункти обігріву Але розміщувати їх на території області можна тільки за рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зазвичай це трапляється, коли температура повітря опускається нижче -10˚».

Він додає, що здебільшого користуються пунктами обігріву люди, які не мають даху над головою, тобто безхатченки. Для них у холодну пору року пункти стають тимчасовим притулком, де можна зігрітися, отримати домедичну допомогу, випити гарячого чаю та переночувати.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото з архіву автора

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати