Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині розпочався дитячий OPERAFEST TULCHYN за участі зірок Disney

04 червня, 22:31
Фото надано автором

4 червня на території Подільського Версалю – Палацу Потоцьких, що у Тульчині – розпочався дитячий фестиваль KIDS OPERAFEST. Це чи не єдина оперна імпреза, яка орієнтована передусім на дітей. Першою юні шанувальники високого мистецтва подивилися казкову оперу «Король Дроздобород». А надвечір на них чекав ексклюзивний показ унікального Disney шоу-концерту «Colours of the wind», якого в Україні ще не презентували.

«Це був яскравий копродакшн солістів із США, які вже багато років озвучують нові роботи Disney Entertainment, а також найкращих українських музикантів: Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії, Академічного камерного хору «Глорія» та диригента – заслуженого артиста України Юрія Бервецького, – розповідає арт-продюсер фестивалю OPERAFEST TULCHYN Ірина Френкель. – Красивий концерт, попри дощ, подарував особливі враження не лише діткам, а й їхнім батькам, адже на прекрасних мультфільмах компанії Disney виросло не одне покоління».

Глядачі почули улюблені пісні з мультфільмів «Король Лев», «Красуня і чудовисько», «Попелюшка», «Покахонтас», «Книга джунглів», «Бембі», «Піноккіо», «Тарзан», «Аладдін», «Принцеса і жаба», «Холодне серце» та багатьох інших у виконанні знаменитих американських співаків Дрю Таблака, Коннора Сміта та Лаури Елсі Дікінсон.

Як і у минулі роки, вхід на фестиваль OPERAFEST TULCHYN залишився вільним для усіх. На території для дітей облаштували веселі розваги та цікаві майстер-класи: з живопису, виготовлення масок і навіть кольчугоплетіння. Працює «Школа чарівництва», «Майстерня слов’янського ювеліра», Містечко Аліси у країні чудес та нові яскраві селфі-зони.

Доросла програма головної культурної події – OPERAFEST TULCHYN – стартує вже 7 червня. У програм представлені усі жанри: яскраві мюзикли («Вогні Бродвею», «Танець вампірів»), балети («Собор Паризької Богоматері», «Тисяча і одна ніч», «Історії у стилі танго»), оперета («Гуцулка Ксеня»), хорове шоу («Тропічний карнавал»)та світові опери-шедеври (Страшний двір» С. Монюшка, «Рай і Пері» Р. Шумана). Додатково для фестивалю розробили креативну арт-програму: гігантську світлову інсталяцію, яку створив всесвітньовідомий польський митець Ярослав Козяра, а у Палаці Потоцьких відкриють численні виставки раритетних картин, книг і фотосвітлин.

Тож, якщо ви ще не спланували свої вихідні, не зволікайте – OPERAFEST TULCHYN порадує незабутні враження.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото надано автором

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати