Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Львова повернулося Почесне консульство Королівства Нідерландів

09 серпня, 20:40

Сьогодні, 9 серпня, у Львові на вул. Виннеченка, 12 відкрили Почесне консульство Королівства Нідерландів. Його Почесним консулом став юрист Андрій Гринчук. На церемонії відкриття був присутній і Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер.

Сама церемонія тривала декілька хвилин. Офіційні особи перерізали червону стрічку. Потім відкрили емблему консульства на фасаді будинку та пригостили присутніх келихом шампанського.

Сьогодні ми відновлюємо роботу Почесного Консульства Королівства Нідерландів у Львові. Консульству вже більше 110 років. З 1907 року ми у Львові мали таку установу, і на жаль, в 1939 році ця традиція була перервана. З початку Незалежності України ми мали Почесне Консульство Нідерландів у Львові, яке працювало успішно 20 років, і зараз ми відновлюємо його роботу. У фокусі питань Почесного Консульства буде промоція співпраці між королівством Нідерландів і Західною Україною, оскільки консульський округ буде включати не лише Львівську область, а й сім областей Західної України. Ми будемо, насамперед, фокусувати нашу увагу на питаннях інвестиційної торговельної співпраці. Ми щиро запрошуємо голландських інвесторів в Західну Україну, і  будемо сприяти спільній взаємовигідній торгівлі, будемо підтримувати культурний обмін, - розповів Почесний консул Андрій Гринчук.

Як зазначив  Кейс Ян Рене Кломпенхаувер, відкриття консульства сприятиме тіснішій та більш плідній співпраці Королівства Нідерландів та України.

Павло Паламарчук, Львів. Фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати