Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Миколаївська «Зоря»-«Машпроект» запустила газотурбінну установку, призначену для кораблів ВМС Індії

12 листопада, 15:20
Фото Алевтини Добровольської

Один з лідерів світового газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» отримує чергове велике замовлення в рамках масштабної модернізації газотранспортної системи України.

В п’ятницю, 11 листопада на підприємство завітали посол та міністр промисловості Республіки Індія.

Під час візиту пройшов запуск другої в цьому році газотурбінної установки М36, яка призначена для 4-х кораблів ВМС Індії.

За словами губернатора Миколаївщини Олексія Савченко, вже оголосили результати торгів на реконструкцію компресорної станції «Південнобузька» на суму 1,3 млрд гривень:

«30% від вартості обладнання в проекті отримає за контрактом «Зоря»-«Машпроект». 8 листопада відбулися аналогічні тендери на модернізацію КС «Задніпровська» і «Ананьїв». Отже, сукупно «Зоря» постачатиме продукцію в рамках замовлення на понад 4 мільярдів гривень».

Голова ОДА також підкреслив, що це відкриває нові можливості для розвитку підприємства, на якому працює 11,5 тисяч миколаївців, та й для області загалом:

«Це партнери, з якими «Зоря» - «Машпроект» асоціюється вже понад 5 років. У той момент, коли Україна потребує замовлень та співпраці з країнами, ви не намагаєтесь відійти, а навпаки, даєте нам можливість працювати».

Генеральний директор Костянтин Картошкін зазначив, що замовлення дійсно перевищує 4 мільярда гривень, та від цієї суми 10% поступить до бюджету Миколаєва вже в наступному році:

«Це майже 15% відсотків річної загрузки. До того ж у нас дуже багато ринків у Іраку, Ірані, Туркменістан».

Крім того, для ВМС Індії готується виготовлення продукції для ще трьох кораблів.

«Зоря»-«Машпроект» проектує і виготовляє турбіни для морських кораблів і суден, для електроенергетики і газотранспортних магістралей, відкриваючи світові нові можливості. Продукція поставляється в країни Центральної і Південно-Східної Азії, на Близький Схід, в Східну Європу і Західну Африку.

Алевтина ДОБРОВОЛЬСЬКА, Миколаїв

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати