Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС України: Берлін ухвалив рішення «злізти з російської газової голки»

15 травня, 19:42
Фото: Reuters

У Берліні ухвалено стратегічне рішення «злізти з російської газової голки» – зброї, яку росія постійно тримає біля скроні України та Німеччини та всієї Європи.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

Речник зазначив, що очільник МЗС Дмитро Кулеба провів важливі переговори в Німеччині з членами німецького уряду та Бундестагу, міністрами закордонних справ країн G7, главами МЗС Балканських країн, а також державним секретарем США.

Ключовим підсумком переговорів, підкреслив Ніколенко, є те, що «в Берліні ухвалено стратегічне рішення злізти з російської газової голки».

«Як сказав міністр, російський газ - це зброя, яку росія постійно тримає біля скроні України, Німеччини та Європи. Відмова від російських енергоресурсів гарантуватиме безпеку на європейському континенті», - наголосив дипломат.

Речник міністерства поінформував, що далі Кулеба прямує до Брюсселя, де українська команда дотискатиме включення нафтового ембарго в шостий пакет антиросійських санкцій Євросоюзу і говоритиме про надання Україні в червні статусу кандидата в члени ЄС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати