Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщині відкрили єдиний в Україні Центр імітаційного моделювання бойових дій

15 вересня, 22:50

Сьогодні, 15 вересня, на Яворівському полігоні пройшов День високоповажних осіб в рамках проведення українсько-американського навчання "Rapid Trident-2017". Генерали та військові різних країн могли наочно оцінити хід навчань та які знання здобувають військові в рамках "Rapid Trident-2017".

Усі показові дії відбувалися на різних локаціях. На першій локації військові продемонстрували, як правильно робити засідку на ворога, а потім евакуюватися гвинтокрилом. На іншому об'єкті військові показували здобуті навички у ліквідації терористів. Ще на одній, як правильно відбивати атаку ворога. Крім того було продемонстровано знезараження техніки від радіації.

Та найважливішою стала подія з відкриття Центру імітаційного моделювання бойових дій за участі міністра оборони Степана Полторока. Цей центр є єдиним в Україні такого типу. Він уже почав свою роботу під час навчань "Rapid Trident-2017".

"Центр є одним із найпотужніших в Східній Європі. На його базі будуть проходити підготовку підрозділи, штаби, органи управління Збройних Сил України, а також наші закордонні партнери. Центр імітаційного моделювання унікальний тим, що в ході планування прийняття рішення, організація, та виконання контролю проведення навчань, відбувається залучення командирів різних ланок. Також тут можна моделювати реальні ситуації, які відбуваються в зоні АТО", - розповів Степан Полторак.

Гроші на облаштування центру виділила американські партнери.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати