Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відкрили третє модульне містечко для вимушених переселенців

19 травня, 19:36

Кілька тижнів тому «День» розповідав про відкриття двох тимчасових містечок для ВПО – у Стрийському парку та на вул. Пулюя поблизу Технологічного фахового коледжу Лісотехнічного університету, де загалом розселили понад 600 осіб.

Від сьогодні, 19 травня, ще 370 людей з Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших міст, де тривають активні бойові дії, матимуть тимчасовий дім зі всім необхідним для життя. Поселилися у третьому модульному містечку переважно матері з дітьми. Про це повідомив на своїй ФБ-сторінці керівник Львівської обласної військової адміністрації.

«Ці 94 будиночки подарував польський уряд за сприяння Міністерства розвитку громад та територій України, – зазначено у дописі Максима Козицького. – Висловлюємо велику вдячність та шану нашим польським друзям і соратникам, завдяки яким на Львівщині функціонує вже три модульні містечка. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців». Також голова ЛОВА повідомляє, що третє містечко назвали на честь Маріуполя – Маріяполіс. Його взяли під опіку Салезіяни Святого Івана Боско, УГКЦ. Отці стали патронами містечка і забезпечуватимуть мешканців харчуванням. Надаватимуть й духовну підтримку. Також організують дозвілля для дітей. «Фахівці Львівської облдержадміністрації щодня працюють над тим, щоб у всіх, хто зупинився на Львівщині, був дах над головою, як в короткотривалій, так і в довгій перспективі», – наголошує очільник області і додає, що ЛОВА активно працює з громадами області у трьох напрямах, і це – реконструкція закладів соціальної сфери державної та комунальної форм, які не потребують великих капіталовкладень; купівля збудованих квартир та будинків або таких, які перебувають на завершальній стадії будівництва; будівництво нового житла (традиційне житлове будівництво та зведення модульних будинків).

1

2

3

4

5

6

8

9

Варто додати, що від 24 лютого на Львівщину прибули, згідно з інформацією ЛОВА, понад 500 тисяч вимушено переміщених осіб. Понад 300 тисяч розселені у школах, гуртожитках, дитсадках, санаторіях, пансіонатах тощо. Інші переселенці знайшли житло самостійно – у приватному секторі.

До теми:

Товариство Червоного Хреста України за сприяння Львівської міської ради також розпочало будівництво окремих будиночків – для вагітних переселенок. Згідно з Меморандумом про співпрацю, організація забезпечить фінансову складову проєкту, інвестувавши 26 мільйонів гривень. Це містечко розгорнуть у районі вулиці Тракт Глинянський.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото з ФБ-сторінки Максима КОЗИЦЬКОГО

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати