Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщині облаштовують польовий шпиталь – це допомога Україні від Ізраїлю

20 березня, 21:18

Про таку, медичну, гуманітарну допомогу 6 березня повідомляв у Фейсбук альтернативний прем’єр-міністр та міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід. У дописі ішлося про те, що медзаклад розгорнуть у співробітництві з МОЗ Ізраїлю, медичним центром «Шиба» і лікарняною касою «Клаліт».

Про початок облаштування у Яворівському районі Львівської області ізраїльської лікарні, яка допомагатиме переміщеним особам, сьогодні, 20 березня, повідомив керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Проєкт реалізує Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю та Міністерство закордонних справ України за сприяння Фонду Шустермана, який опікується національним та соціальним проектами в Ізраїлі та JDC, – зазначено у дописі. – Працюватиме лікарня у форматі польового госпіталю. У спеціально облаштованих наметах ізраїльські медики проводитимуть первинний огляд, тут також є все необхідне лабораторне обладнання, медикаменти. Є й окремий ковідний ізолятор».

У гуманітарному медзакладі працюватиме майже 100 осіб персоналу (понад 60 – медичного). Шпиталь прийматиме внутрішньо переміщених осіб та місцеве населення.

Спілкуватися пацієнтам з ізраїльськими лікарями допомагатиме медик з місцевої лікарні. Стаціонарних хворих розмістять у трьох палатах польового шпиталю – для чоловіків, жінок та дітей. У разі необхідності оперативного втручання ізраїльські лікарі надаватимуть допомогу на базі хірургічного відділення місцевої лікарні.

На ФБ-сторінці пана Яїра Лапіда сьогодні зазначено, що у шпиталі будуть відділення невідкладної допомоги і пологове. І що у шпиталі працюватимуть лабораторії та рентгенкабінет. Не виключається також можливість онлайн-консультацій з ізраїльськими лікарями різних профілів.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото Юрія ГЕРШБЕРГА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати