Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко підписав зміни до закону про військову службу

20 червня, 10:18
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби".

Про це повідомляє прес-служба глави держави на офіційному сайті.

"Реалізація вимог зазначеного закону надасть можливість підвищити мотивацію громадян до проходження військової служби", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, цим документом вносяться зміни у закони України: “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”; “Про військовий обов’язок і військову службу”; “Статут внутрішньої служби Збройних Сил України”.

Прийняті зміни дозволяють підвищити вік прийому громадян до вищих військових навчальних закладів з 23 до 30 років, що дозволить учасникам АТО та операції Об’єднаних сил вступати на навчання та продовжувати військову службу як офіцери або сержанти; підвищити до 60 років граничний вік перебування в запасі військовозобов’язаних-жінок, як це вже визначено для чоловіків, що забезпечить гендерну рівність та збільшить мобілізаційний ресурс. Також зміни дозволяють продовжити в особливий період військову службу за новим контрактом на строк від 1 до 10 років, що сприятиме збільшенню кількості громадян, які бажають проходити військову службу за короткотривалим контрактом; звільнитись чи укласти новий контракт військовослужбовцям, дія контрактів яких примусово продовжена після закінчення його строку в особливий період, та військовослужбовцям, які уклали контракт до закінчення особливого періоду й оголошення демобілізації.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати