Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повітряні сили рф показали надзвичайно низьку ефективність у боях проти ЗСУ, - британська розвідка

20 червня, 18:58

Під час повномасштабної війни проти України повітряні сили російської федерації показали низькі результати на полі бою. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міноборони Великобританії у Твіттері.

«По цей день (агресії рф в Україні – ред.) російські впс показали низькі результати. Нездатність послідовно забезпечувати повітряну перевагу є одним з найважливіших факторів чому у російської кампанії (в Україні — ред.) дуже обмежений прогрес», — заявили у відомстві.

Зазначається, що впродовж багатьох років більша частина російської повітряної бойової підготовки, швидше за все, була спрямована на те, щоб справляти враження на вищих посадових осіб, а не розвиток ініціативи серед пілотів.

«Попри те, що росія має вражаючий перелік відносно сучасних і боєздатних бойових літаків, військово-повітряним силам майже напевно не вдалося розвинути інституційну культуру та навички, необхідні її персоналу, щоб задовольнити прагнення росії забезпечити більш західний стиль ведення сучасної повітряної кампанії. Це призвело до того, що на сухопутні війська, які виснажуються, припадає більше, ніж планувалося, зусиль, а також на передові крилаті ракети, запаси яких, ймовірно, вже закінчуються», — додали у Міноборони.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати