Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вільні профспілки залізничників готуються страйкувати

22 червня, 09:38
Фото з архіву "Дня"

У Києві відбулася Рада Голів Вільної профспілки залізничників України, яка постановила відповідно до законодавства вступати у трудовий спір і готувати страйк. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови КВПУ Михайла Волинця Арсеній Пушкаренко.

«Гостро стоїть питання соціального захисту і заробітної плати. Свого часу залізнична галузь входила у 5-ку по заробітній платні, а зараз тільки на 16-му місці. У підсумку жвавого обговорення було прийнято рішення готувати у 10-ти денний термін вимоги Вільної профспілки до керівництва ПАТ "Укрзалізниця" та Мінінфраструктури та відповідно до законодавства вступати у трудовий спір і готувати страйк», - йдеться у повідомленні.

Представники Кременчуцького ДЕПО першими надали свої пропозиції, серед них: підвищення заробітної плати, повернути локомотивним бригадам список шкідливості №2, провести розподіл не менше 50% акцій ПАТ «Укрзалізниця» всім залізничникам, враховуючи тих, що працювали і знаходяться на заслуженому відпочинку, збільшити контингент ремонтного персоналу в локомотивних, вагонних депо робітників колії, проводити доплату не менше 15% до тарифної ставки при роботі на застарілих механізмах, локомотивах, повернути м. Кременчуку пасажирський поїзд Кременчук-Львів і нічний Кременчук-Київ тощо.

Також на початку червня майже тиждень медики з міста Ромни, що на Сумщині, йшли пішки до Києва і провели пікет біля Кабінету міністрів проти ліквідації медустанов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати