Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Для ЗСУ фонд «Повернись живим» купуватиме з-за кордону товари військового призначення

22 червня, 19:23

Благодійний фонд “Повернись живим”, завдяки праву купувати з-за кордону товари військового призначення, зможе постачати Збройним силам України важку техніку.

Як сказав керівник військового відділу фонду "Повернись живим" Андрій Римарук в ефірі телемарафону на Суспільному, дозвіл на придбання товарів військового призначення дозволить напряму комунікувати з виробниками, уникаючи посередників і економити кошти, які надсилають українці.

Він розповів, що плани фонду про придбання важкої техніки для ЗСУ не зникають. За словами Римарука, вже є один реалізований проєкт.

"Ми скористались цим дозволом, я вже зараз в процесі передачі одного техзасобу ЗСУ. Ми хочемо, щоб таких новин було більше. Ми зараз подивимось, як ця система працює, як в ній працювати ефективно, реагуючи на всі потреби військових", — зазначив він.

Римарук наголосив, що наразі засоби зв’язку, тепловізійна оптика і безпілотна авіація — це основне, без чого армії дуже складно.

"Якщо про важке — зенітно-ракетні комплекси, бронетехніка, літаки та гвинтокрили. Це дуже дорогі проєкти, які нам передаються і від США, і від Великої Британії. Але я не виключаю той факт, що частково і ми спробуємо теж допомогти ЗСУ по цим трьом пунктам", — додав він.

Римарук розповів, що за минулий рік фонд "Повернись живим" зібрав 28 млн грн, від початку лютого до сьогодні — понад 3,5 млрд.

"Ми чудово розуміли, що ці гроші треба правильно опанувати, тому більшу частину ми відправили на закупівлю зв’язку, і ми, сподіваюсь до кінця тижня закриємо повністю оперативно критичну необхідність в радіостанціях всіх бойових підрозділів на сході. Ми закриваємо 70% в малій безпілотній авіації. Ми очікуємо і контрактуємо безпілотні комплекси, які вже почнемо роздавати цього місяця, і мова йде не про одиниці, а про десятки. І ми зараз на стадії контрактування більш потужних безпілотних комплексів радіусом дії понад 150 км", — зазначив він.

За його словами, інші фонди також можуть отримати ті самі умови, але "все залежить від їхнього бажання".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати