Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Солсбері почали "очищення" територій, пов'язаних з отруєнням Скрипаля

24 квітня, 10:53
Фото Reuters

У Солсбері почали "очищення" територій, пов'язаних з отруєнням екс-розвідника Сергія Скрипаля з донькою Юлією. Про це повідомляє Sky News.

"Три військові вантажівки прибули в Солсбері, щоб почати очищення в місті після отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля і його дочки. Конвой у вівторок увійшов в місто в сутінках, щоб почати дезактивацію "гарячих точок" нервово-паралітичної речовини", - йдеться у повідомленні.

Солдати розвантажили два великих металевих контейнера і міні-трактор біля торгового центру The Maltings, на лавці біля якого Скрипали були виявлені без свідомості.

Згідно з інформацією, територія біля лавки входить в один із 9 об'єктів, які підлягають очищенню. Зазначається, що це може зайняти кілька місяців.

Процес знаходиться під контролем Департаменту з захисту навколишнього середовища, продовольству і сільському господарству.

Нагадаємо, що  хімочищенню підданий ресторан Zizzi і паб The Mill, куди Скрипалі заходили незадовго до того, як їх знайшли у непритомному стані у сквері.

Організація по забороні хімічної зброї підтвердила висновки Великобританії про те, що колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля отруїли нервово-паралітичною речовиною.

Екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новачок", який виробляють у Росії.

29 березня Юлія Скрипаль прийшла до тями і почала розмовляти після отруєння в Солсбері. Згодом її перевезли в лікарню на військовій базі. За твердженнями лікарів, стан Сергія Скрипаля також не оцінюється більше як критичний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати