Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську розпочалось засідання контактної групи, обговорюватимуть звільнення заручників

24 травня, 12:59
Фото з архіву "Дня"

Засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі розпочалось у Мінську. На порядку денному з української сторони  – наполягання на обговоренні конкретної дати для звільнення українських заручників, передає Радіо Свобода.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ Білорусі у мережі твіттер, перед засіданням контактної групи на зустрічі зібралися її робочі підгрупи.

Як заявила раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, українська сторона на цій зустрічі наполягатиме на підбитті підсумків верифікації осіб, які вчинили злочини проти України, і погодженні дати для звільнення заручників.

За останніми даними української сторони, на окупованій частині Донбасу перебуває 127 українських заручників.

Попередня зустріч контактної групи в Мінську відбулася 15 травня. Тоді Ірина Геращенко повідомила, що підтримувані Росією бойовики погодилися внести вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, ув’язненого угрупованням «ДНР», до списку заручників, яких можуть звільнити.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей.

Нагадаємо, раніше у Мінську обговорювали безпеку місії ОБСЄ на Донбасі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати