Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Молдова готова допомогти Україні з розмінуванням та повоєнним відновленням, - Санду

27 червня, 20:17
Фото ОП

Молдова готова допомогти Україні з розмінуванням та повоєнним відновленням, заявила президент Молдови Майя Санду. Повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Молдова має широкий міжнародний досвід у гуманітарних місіях, місіях із розмінування у різних регіонах світу, і ми готові надати підтримку у цій сфері для України разом з іншими країнами та міжнародними організаціями. Молдова – це маленька країна зі скромними інструментами, але ми готові надати нашу підтримку у повоєнному відновленні України", - зазначила Санду на пресконференції за результатами переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у понеділок у Києві.

Вона розповіла, що вони із Зеленським обговорили економічну співпрацю й особливу увагу приділили загальним занепокоєнням щодо енергетичного сектора.

"Обидві наші сторони підтвердили готовність посилювати співпрацю, щоб гарантувати енергетичну безпеку наших держав під час блокади українських портів у Чорному морі. Молдова стала важливою транзитною країною для українських товарів. Ми готові надавати підтримку у цьому сенсі, наразі ми розвиваємо новий транзитний потенціал через залізницю та автомобільні дороги", - зазначила президент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати