Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС Китаю: Ситуація з КНДР критична, єдиним виходом буде мирна угода

28 квітня, 19:14
Фото Reuters

Глава МЗС Китаю Ван І назвав ситуацію навколо ядерної програми КНДР критичною, повідомляє Reuters.

За словами Ван І, мирна угода щодо ядерної програми Пхеньяна є "єдиним правильним вибором":

"Мирне врегулювання ядерної проблеми на Корейському півострові за допомогою діалогу і переговорів являє собою єдиний правильний вибір", - заявив він перед міністерською нарадою Ради Безпеки ООН.

27 квітня США заявили про намір посилити економічний, політичний та дипломатичний тиск на режим Пхеньяну з метою примусу його до мирних переговорів.

За словами держсекретаря США Рекса Тіллерсона, Пекін повідомив Вашингтон, що пригрозив Пхеньяну санкціями, якщо той вирішить провести ядерні випробування.

Ситуація на Корейському півострові істотно загострилася після активізації Пхеньяном своєї ядерної програми. Зокрема, КНДР повідомила про підготовку підземного ядерного вибуху, який, повинен був відбутися 15 квітня на полігоні Пунгері біля гори Мантапсан.

Вашингтон натякнув, що готовий завдати попереджуючого удару по КНДР, якщо будуть помічені ознаки підготовки до ядерних випробувань. Так, Пентагон перекинув ударне угруповання кораблів на чолі з авіаносцем Карл Вінсон до берегів Корейського півострова.

У Державному департаменті США заявили, що час для ведення довгострокових дискусій з ядерної проблеми Північної Кореї минув. У свою чергу, КНДР заявили, що в разі нанесення США превентивного удару, влада республіки не буде "сидіти склавши руки".

Проте, в ніч на 16 квітня КНДР здійснила тестовий запуск ракети на східному узбережжі країни, який закінчився невдачею. США назвали невдалий запуск ракети провокацією.

19 квітня віце-президент США Майк Пенс в контексті північнокорейської ядерної проблеми, заявив, що Вашингтон відповість на будь-який напад нищівним і ефективним ударом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати